}

Amerika, čarobna beseda, ki je nekoč obljubljala presežke, priložnosti in sanje

Zavarovanje tujina > Amerika, čarobna beseda, ki je nekoč obljubljala presežke, priložnosti in sanje
Amerika, čarobna beseda, ki je nekoč obljubljala presežke, priložnosti in sanje

Dežela čudovite narave, raznolike kulture in skrivnostnih dogodkov, pušča močen pečat in buri domišljijo.


Nenavadni leteči predmeti so pogosto preletavali ameriško puščavo Nevada. Med dolgimi in temnimi nočmi so pristajala in v nebo vzletala plovila, ki jih takrat svet še ni poznal.
Neke jasne noči, po besedah najstarejšega vaščana je bilo to okoli 1 ure zjutraj, pa je strmoglavilo okroglo neznano leteče prevozno sredstvo in trk je bil tako silovit, da ga ni mogel preživeti nihče na krovu. Njihovi ostanki pa so tako še danes zakopani nekje na ameriškem območju 51. Kdo ve, morda so bili res Nezemljani, ki so skušali s svojimi letečimi ladjami pristati na Zemlji.
Tisti, ki v vesoljce in Nezemljane ne verjamejo, pa območje 51 povezujejo z vojaškimi testiranji novih vojnih avionov. Prepričani so, da je ameriška vlada izbrala odročno območje, kjer je varno testirala najnovejšo aviotehnologijo, ki se je pogosto izkazala za pomanjkljivo, zato so se mnogi poskusi vzletov končali s strmoglavljenjem. Ker oblasti niso želele razkriti svojega tajnega programa, so pričevanja o skrivnostni »nezemeljskih« preletih mogočne puščave potrdile.Se tudi vam včasih zazdi, da ste za hip zagledali veliko, kosmato pošast? Niste edini – Američani jo videvajo zelo pogosto. Veste, o kom govorimo?
Zgodba o divjem, kosmatem možu, ki se potika po najrazličnejših kotičkih velike Amerike, je stara vsaj toliko kot celina, na kateri se je razvila. Med delom na polju, med sečnjo v gozdu in pohajkovanjem v hribovju so staroselci pogosto za trenutek opazili nenavadno bitje, ki se je hitro skrilo, za seboj pa pustilo ogromne stopinje. Tako je nastala legenda o Big Foot-u ali Veliki nogi, ki še danes buri domišljijo po vsem svetu.
Ta strah vzbujajoči kosmatinec naj bi bil nadpovprečno visok, zelo močen in čokat mož, poraščen z gosto dlako, katere neprijetni vonj lahko zavohate že na daleč. Njegovo prebivališče je v zavetju mogočnega gozda in svoje prebivališče pa ponavadi zapusti le v nočnem času. Tisti, ki so ga videli večkrat, pravijo, da je nenavadno sramežljiv in da močno hrepeni po ljubeči ženi. Med svojimi samotnimi pohodi preži na ženske in dekleta, straši otroke in uničuje avtomobile. ... Če se v katero mladenko še posebej zagleda, jo ugrabi in odpelje v svoje preprosto bivališče. Kaj se z njimi zgodi potem, pa ostaja skrivnost ...


V vodah Bermudskega trikotnika, med Florido, Portorikom in Bermudskimi otoki, že vse od odkritja Amerike izginjajo ladje, strmoglavljajo letala in odpovedujejo kompasi. Skrivnostna in nerazrešena izginotja pa puščajo tiho sled dvoma ...
Prvi zapisi o strašljivem in uničujočem območju Bermudskega trikotnika segajo že v čas Krištofa Kolumba, ki je poročal o odpovedi svojega lesenega kompasa, pogostih vremenskih anomalijah in bizarnih meteoroloških pojavih, ki so jim bili s posadko priča. Skozi stoletja je mistični trikotnik veljal za strah in trepet pomorščakov in letalcev, ki so v upanju, da gre zgolj za mit, prečkali to nevarno območje.
Skrivnostni dogodek, ko je med rutinsko decembrsko vojaško vajo izginilo pet bombnikov, je še močneje stkal legendo o uničujočih morskih voda. Za 27 pogumnimi vojaki je izginila vsaka sled. Najbolj strašljivo pa je dejstvo, da je izginilo tudi 13 reševalcev, ki so požrtvovalno priskočili na pomoč. Z radarjev je v zgodovini tega hudičevega trikotnika izginilo še mnogo drugih ladij in letal. Za posadkami pa je izginil vsak glas in vse sledi. O razlogih za to, da na tem območju odpovedujejo vsi zakoni fizike in narave, kroži mnogo teorij. Nekateri pravijo, da so za nadnaravne pojave krivi Nezemljani, drugi krivijo pirate, ki so se potikali na tem območju. Med ljudmi pa se govori tudi, da je Bermudski trikotnik enostavno »napet«, saj na tem območju skozi morsko dno uhajajo mehurji metana. Le-ta se pod velikim pritiskom nahaja pod morskim dnom v kondenzirani obliki, ko pride do premika tal, pa se pretvori v plinski mehur, ki se na svoji poti do površja povečuje. Ob dotiku s površino morja se dvigne v zrak in s svojo rušilno močjo zruši letalo.

potovanje zavarovanje za tujino
Ne pozabi se zavarovati za brezskrbne počitnice!
Sorodni zapisi