}

S soncem obsijana Avstralija

Zavarovanje tujina > S soncem obsijana Avstralija
S soncem obsijana Avstralija

S soncem obsijana Avstralija je edina država na svetu, ki je obenem tudi celina. Oddaljena destinacija obiskovalcem svojo čarobnost kaže ravno v svoji raznolikosti. Obiskovalci dežele tam spodaj so vedno znova navdušeni nad številnimi plažami, divjo notranjostjo in mogočnimi snežnimi vrhovi. V odročnih kotičkih pa skriva zanimive zgodbe.Starodavna pokrajina Avstralije daje občutek, da se je na tej najmanjši celini čas ustavil in našel svoj mir. Neskončno dolge plaže, gozdovi evkalipta in prostorne puščave pa v svojih skritih kotičkih skrivajo zanimiva bitja.

Ob močvirnatih področjih čudovite Avstralije domuje veliko mitološko bitje Bunyip. Krvoločni napadalec potrpežljivo čaka v pritokih in strugah avstralskih rek in ob pravem trenutku napade svojo tarčo. Je nekakšen zli varuh avstralskih voda ali vodni duh, ki tiho opreza in kruto napade. Nekega temačnega jutra so domorodci zaslišali krik nedolžne žrtve, kmalu za tem pa močno bobnenje in lomastenje po bližnjem rečnem rokavu. Nekaj dni za skrivnostnim krikom so vaščani z drugega konca Avstralije poročali o podobni zgodbi. Kmalu se je v deželi razširila zgodba o krutem vodnem duhu. Nihče ravno ne ve, kako Bunyip izgleda in kje natančno domuje. Vsi pa se ga bojijo in čakajo, kdaj bo zopet napadel.

Pred davnimi časi je v Avstraliji živela majhna zelena žaba Tiddalik. Bila je čisto navadna žabica, ki je radovedno skakala ob avstralskih jezerih in rekah. Nekega jutra pa se je zbudila s silno žejo in željo po vodi.

Žabica je pričela piti in pila tako dolgo, dokler ni izpila vse sveže pitne vode sveta. Največje svetovne reke, jezera in slapovi so ostali popolnoma prazni. Kmalu je svet pestila tako huda suša, da so se živali začele upirati požrešni žabi. Pripravile so načrt, ki ga je strogo in uspešno vodila stara modra sova. Odločile so se, da zvita jegulja spravi žabo v krohot, ob močnem smehu pa je žaba izpljunila vso vodo. Reke, jezera in potoki so se ponovno napolnili z vodo in svet je znova preplavilo veselje.

V Avstraliji, deželi tisočerih obrazov buri domišljijo božanstvo imenovano Mavrična kača.

Nekoč, pred davnimi časi je živela pisana kača, ki je ustvarila vodne izvire, reke in močvirja. Bila je stvarnica sveta, ki je s svojim nadzorom nad vodo oblikovala gorovje, doline in kotline. Povezovala je letne čase in skrbela, da je bilo na svetu vedno dovolj vode. Kadar so jo domorodci videli v obliki mavrice, so vedeli, da na enem delu sveta primanjkuje vode in jo kača skrbno pretaka iz bogatega izvira v druga, tistega, ki je vodo močno potreboval. Tako na svetu ni ni bilo suše in ljudje so vestno častili dobrosrčno božanstvo. Če pozorno pogledate v mavrico, lahko še danes vidite kačo, ki bdi nad vodami sveta in skrbno gospodari z njimi.

potovanje zavarovanje tujina
Ne pozabi se zavarovati za brezskrbne počitnice!
Sorodni zapisi