}

Preden se odpravite v Nemčijo

Zavarovanje tujina > Preden se odpravite v Nemčijo
Preden se odpravite v Nemčijo

Bi letošnje poletje izkoristili za raziskovanje ene izmed vodilnih evropskih držav, recimo Nemčije? Za vas smo pripravili prispevek z nasveti in pomembnimi informacijami, ki vam bodo pomagale pri brezskrbnem potovanju in ustvarjanju spominov. Uvodoma vam podajamo nekaj napotkov za lažje odločitve in izdelavo načrta pred potovanjem, v drugem delu prispevka pa najdete koristne podatke za takrat, ko boste že na cilju.


Popotovanje po Nemčiji

Preden se odpravite v državo, za katero se morda zdi, da jo poznate dobro, poskrbite za skrbno načrtovanje aktivnosti, ki se jih želite udeležiti. Nemčija poleg glavnih znamenitosti v večjih mestih ponuja tudi številna atraktivna in edinstvena doživetja na manj znanih destinacijah. V spodnji grafiki preverite nekaj predlogov glede na to, ali potujete v paru, z družino ali s prijatelji.

Med potovanjem

Po potovanju po Nemčiji najverjetneje ne boste potrebovali znanja izgovorjave Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft (Zveza podrejenih uradnikov glavne upravne pisarne električnih služb Donavskih parnikov), ki je s 79 črkami najdaljša nemška beseda. Kljub temu je dobro, da poznate vsaj nekaj osnovnih nemških fraz in pa malo drugačnih mešanic brezalkoholnih osvežilnih pijač, da bo naročanje osvežilnih napitkov v Nemčiji lažje. Prost! (Na zdravje!)

Zanimivi nemški napitki:

  • Nemci zelo radi mešajo gazirane mineralne pijače, tako na primer pivo s kokakolo imenujejo diesel, med priljubljenimi napitki pa je tudi Spezi – mešanica kokakole in gazirane pijače na pomarančni osnovi.
  • Podobno okusna in vredna priložnosti za osvežitev je prav tako gazirana verzija jabolčnega soka, podobna avstrijskemu Almdudlerju.
  • Če odpotujete v poletnem času, naj vam ne uide naslednja zanimiva mešanica češnjevega in bananinega soka, ki ga v Nemčiji imenujejo kar KiBa (Kirsch + Banana).

Wie gehts? (Kako gre?) V grafiki spodaj preberite najpogostejše nemške fraze, ki vam bodo pomagale pri potovanju po Nemčiji in rešile marsikatero (jezikovno) zagato.

Da bo vaše potovanje po Nemčiji popolnoma brez skrbi, še pred odhodom poskrbite za zavarovanje. Z NLB Vita Tujina krijete vse stroške nujne zdravniške oskrbe in prevoza v primeru bolezni ali poškodbe. -> https://www.vitaj.si/

potovanje tujina zavarovanje
Ne pozabi se zavarovati za brezskrbne počitnice!
Sorodni zapisi